"> ');

Niet-reanimerenpenningen

Hier vindt u wat meer informatie over onze niet-reanimerenpenningen en over niet-reanimerenpenningen in het algemeen.

Neutrale niet-reanimerenpenning


Wilt u aan hulpverleners kenbaar maken dat u niet gereanimeerd wilt worden? Dan kunt u dit doen door een niet-reanimeren penning te dragen. Deze penning geeft u een grotere zekerheid dat u niet gereanimeerd wordt. Professionele hulpverleners dienen deze penning te respecteren volgens de WGBO-regelgeving, omdat een niet-reanimerenpenning feitelijk een behandelverbod is. Voor EHBO-ers geldt deze plicht niet (dit is niet in de Wet geregeld), ook zijn zij niet getraind om op zoek te gaan naar uw penning, vanwege het tijdsverlies. Voor hen geldt het behandelverbod niet, zij mogen daar op dat moment zelf een keuze over maken.

Onze niet-reanimerenpenningen zijn zichtbare, rechtsgeldige wilsverklaringen.

Wat staat er op?

Het is van groot belang dat voor iedereen duidelijk is dat de penning die u draagt, bij u hoort. Vooral door de gegraveerde pasfoto, handtekening en naam met geboortedatum wordt dat in een oogopslag duidelijk.
De standaardtekst aan de voorzijde van de penning luidt: 'NIET REANIMEREN '.
Aan de achterzijde staat een standaardtekst:

'IK VERBIED IEDEREEN, ONDER ALLE OMSTANDIGHEDEN ELKE VORM VAN REANIMATIE OP MIJ TOE TE PASSEN'.

Laat u goed informeren

Voordat u een niet-reanimerenpenning aanschaft, adviseren wij het volgende:

- Bespreek uw wensen hieromtrent met uw huisarts en met uw naasten.

- Laat u goed informeren over de gevolgen van het dragen van een niet-reanimerenpenning.

Dit alles om ervoor te zorgen dat u een weloverwogen besluit neemt.
Uw wens kan via uw huisarts en/of behandelend arts in uw medisch dossier worden vermeld.
Wij kunnen u verwijzen naar informerende instanties en websites. (zie de informatiebronnen op deze website)

Bestellen

Gebruikt u a.u.b. het online BESTELFORMULIER om te kunnen bestellen, dit is de snelste manier.
Op dit formulier kunt u alle benodigde gegevens achterlaten. Ook kunt u dan de pasfoto en handtekening uploaden naar ons, of deze per post naar ons opsturen.
Het online bestelformulier scheelt u en ons veel tijd. Probeert u het gerust. Indien u moeite heeft met dit internet-bestelformulier, dan kunt u wellicht in uw omgeving om wat hulp hierbij vragen. De levertijd wordt aanzienlijk verkort indien u hier gebruik van kunt maken, omdat wij dan elektronisch uw bestelgegevens en benodigde bijlagen kunnen verwerken.

U kunt het bestelformulier ook uitprinten en op papier invullen en dan alles naar ons opsturen. U dient dan alleen zelf het totaalbedrag uit te rekenen t.b.v. de betaling, maar dit kunnen wij u uiteraard ook via een email laten weten. Het bestelnummer ontvangt u op het bestelformulier en via uw opgegeven emailadres. Het online bestelformulier berekend het totaalbedrag automatisch voor u en u krijgt meteen het bestelnr. via uw email te zien.

Betalen

Aan het eind van het bestelformulier kunt u aangeven hoe u wenst te betalen. Daarna wordt u naar de IDEAL website geleidt en betaald u veilig via Mollie en via uw eigen bank.

RVS niet-reanimerenpenning


Titanium niet-reanimerenpenning